Apple vagy más...

oe5mfk0Apple vagy Más?
 
Fotósként korábban csak is az Apple dolgaira „esküdtem”. Megszállott rajongóként nem tudtam elképzelni a munkát más koncepción nyugvó eszközökön. A márkanév – Apple – egyenlő volt a minőséggel.
A konkurencia valahol mindig hibázott és nem nyújtotta azt, amit a neves gyártótól már megszokhattunk.
 
DE!
 
Valami elromlott, megváltozott...
 
A konkurencia felnőtt, az Apple lenéz, vagy semmibe vesz, mint felhasználót. Azt vettem észre, ha a gyártó termékeit szeretném továbbra is használni, akkor már lassan csak az eszközökre dolgozom, hisz oly mértékű áremelést eszközöltek, ami nem biztos, hogy már nekem megéri.
 
Akkor mi legyen?
 
A gépeim vezérlői, és a különböző fotós alkalmazások, mind-mind, iOS vagy OSX alapokon nyugszanak. Nehéz a váltás.
 
DE... a döntést meghozta helyettem a gyártó, hisz számomra pofátlanságnak tűnik a használt autók árképzésével versenyző telefon, számítógép stb. árazás.
 
Így első körben, megjelent fotós táskámban az Android alapokon nyugvó eszközhalmaz. Érdekes módon minden eddig használt alkalmazást, vagy azok produktumait sikerült átköltöztetni, abba a rendszerbe amitől eddig irtóztam, és itt kell felismernem, hogy a stabilitásra hivatkozó gyártó, jó erősen megkötötte a kezem, hisz a kevésbé kedvelt, de úgy tűnik kikupálódott Androidon, azonnal megoldható minden olyan folyamat, ami eddig ide-oda konvertálgatást igényelt.
 
Szó-szó, kellemes csalódás...
 
Megérte a váltás? Most úgy tűnik, hogy igen. A tartós teszt és közös munka lesz az igazi próbatétel, de ha pozitív eredménnyel zárjuk „barátságunkat” akkor megérett a többi eszköz, más platformokon nyugvó, cseréje is.
 
Takács Tamás - fotós